κύρια φωτογραφία συνταγής Αρωματική μακαρονάδα μανιταριών

Αρωματική μακαρονάδα μανιταριών

annitanguera
annitanguera @cook_8452188
Κέρκυρα,

Mε μανιτάρια pleurotus και αρωματικά porcini, όσο πικάντικη τη θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η Ρομπόλα είναι ένα πού ωραίο κρασί από την Κεφαλονιά, αλλά μπορεί να αντικατασταθεί και με κάποιο άλλο ξηρό κρασί. Κρατήστε το νερό μεσα στο οποιο μουλιάσατε τα porcini και βάλτε το μέσα στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια και περισσότερη γεύση. Εκτός απο pleurotus και porcini μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκα λευκά μανιτάρια. Μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος προς το τέλος, την κάνει πολύ νόστιμη (αλλά και βαριά). Αυτή τη μακαρονάδα τη συνδυάζω συνήθως με τη σαλάτα "Άνοιξη"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3- 4 άτομα
  1. 500 γρ. μακαρόνια
  2. 1 συσκευασία μανιτάρια pleurotus
  3. 1 σακουλάκι μανιτάρια porcini (cepes) αποξηραμένα
  4. 5 δόντια σκόρδο
  5. λίγο ελαιόλαδο
  6. 1 ποτηράκι Ρομπόλα ή άλλο λευκό, ξηρό κρασί
  7. λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  8. αλάτι
  9. φρεσκοτριμμένο μαυρο πιπέρι
  10. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προετοιμάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια βάζοντας τα για 15' περίπου σε ένα σκεπασμένο μπολ με ζεστό νερό.

  2. 2

    Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι σωτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια στα οποία προσθέτετε αλάτι- πιπέρι.

  4. 4

    Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε.

  5. 5

    Μόλις δέσουν τα υλικά αποσυρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε με τα ζυμαρικά.

  6. 6

    Από πανω τρίβετε τυρί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

litsa d
litsa d @cook_8467308
ευκολο και γευστικο πιατο με μανιταρια που υπεραγαπω!

Από

annitanguera
annitanguera @cook_8452188
στις
Κέρκυρα,