Αρωματικό κέικ με παντζάρια
Για αυτούς που τους αρέσουν τα παντζάρια και θέλουν να τα δοκιμάσουν σε μία διαφορετική και γευστικότατη συνταγή, σε ένα γλυκό και συγκεκριμένα σε ένα κέικ.Την συνταγή αυτή την βρήκα σε ένα βιβλίο συνταγών για κέικ το οποίο αγόρασα και την έχω φτιάξει δύο φορές. Τίτλος του βιβλίου"Cake" από την Joanna Farrow.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κοπανισμένα κεδροκούκουτσα κάνουν την γεύση του κέικ έντονη. Μπορείτε όμως να τα αντικαταστήσετε αν θέλετε με πιπερόριζα ή ανάμεικτα μπαχαρικά.
Υλικά
-
12 κεδροκούκουτσα
-
50 γρ καρύδια πεκάν (συν μερικά ακόμα χοντροκομμένα για διακόσμηση)
-
175 γρ βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κύβους
-
175 γρ ξανθιά ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
200 γρ παντζάρια ξυσμένα
-
Γλάσο με τυρί κρέμα
-
200 γρ τυρί κρέμα
-
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
-
100 γρ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνετε τη βάση σε δύο φόρμες 18 εκατοστών για γεμιστά κέικ.
-
2
Κοπανίζετε στο γουδί τα κεδροκούκουτσα, τα ρίχνετε στο μούλτι μαζί με τα καρύδια και τα αλέθετε.
-
3
Βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάτε μαζί με το αλεσμένο μείγμα των ξηρών καρπών μέχρι να γίνουν ενα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.
-
4
Προσθέτετε στο μείγμα τα παντζάρια και ανακατεύετε.
-
5
Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να σταθεροποιηθεί για 25-30 λεπτά.
-
6
Όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε τα σε σχάρα για να κρυώσουν.
-
7
Όταν κρυώσουν βάλτε ανάμεσα στα δύο κομμάτια κέικ το μισό γλάσο και απλώστε το υπόλοιπο στην επιφάνεια του κέικ.
-
8
Γαρνίρετε με καρύδια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια