kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Μοσχοβολάει αρμπαρόριζα και με κανά δυο παγάκια είναι υπέροχο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Βούλα, ένα ζεστό μεσημεράκι στην Ανάβυσσο. Προσοχή λέω κιλά όχι λίτρα... έχει διαφορά 1 1/2 κιλό κρασί είναι κανένα ποτηράκι του κρασιού παραπάνω. Άρα 1.5 λίτρο και λίγο ακόμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
περίπου 2 λίτρα ποτού
  1. 1 1/2 κιλό κρασί ροζέ ημίγλυκο
  2. 400 γρ. ζάχαρη
  3. 25 φύλλα αρμπαρόριζας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το κρασί σε μια μεγάλη γυάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο να αρχίσει να διαλύεται.

  3. 3

    Πλενουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τα βάζουμε κι αυτά στην γυάλα.

  4. 4

    Αφήνουμε για 15 μέρες, τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακινούμε λίγο το περιεχόμενο της γυάλας.

  5. 5

    Μετά 15 μέρες σουρώνουμε και απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

Γεωργία Χατζηπαύλου
Γεωργία Χατζηπαύλου @georgiahajipaulou
Ήθελα να ρωτήσω. Το κρασί είναι ημίγλυκο ή ξηρό; Ευχαριστώ!

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε