Αρωματικό λικέρ Αρμπαρόριζα
Μοσχοβολάει αρμπαρόριζα και με κανά δυο παγάκια είναι υπέροχο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Βούλα, ένα ζεστό μεσημεράκι στην Ανάβυσσο. Προσοχή λέω κιλά όχι λίτρα... έχει διαφορά 1 1/2 κιλό κρασί είναι κανένα ποτηράκι του κρασιού παραπάνω. Άρα 1.5 λίτρο και λίγο ακόμη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κρασί σε μια μεγάλη γυάλα.
-
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο να αρχίσει να διαλύεται.
-
3
Πλενουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας και τα βάζουμε κι αυτά στην γυάλα.
-
4
Αφήνουμε για 15 μέρες, τις πρώτες μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακινούμε λίγο το περιεχόμενο της γυάλας.
-
5
Μετά 15 μέρες σουρώνουμε και απολαμβάνουμε.
Σχόλια (33)