Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255

Ένα ρυζόγαλο λίγο διαφορετικό, με άρωμα από λεμόνι, χωρίς ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που το κάνουμε έτσι είναι για να βγάλει το άμυλο το ρύζι ώστε να μην χρειαστεί ζάχαρη ή μέλι και να αποκτήσει μια πιο απαλή υφή καθώς δεν προσθέτουμε αλεύρι ή κορν φλάουερ για να δέσει. Αν θέλουμε να γίνει με πιο βελούδινη υφή αλλά ελαφρά πιο γλυκό, αντί για 500 ml γάλα, βάζουμε 300 ml γάλα και 200 ml κρέμα γάλακτος 35%.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  2. 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ (εγώ προτιμώ το γλασέ Λαμίας)
  3. ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
  4. κανέλα για το πασπαλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

  2. 2

    Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το ρύζι με βραστό νερό και το αφήνουμε για 3-5'.

  3. 3

    Ανακατεύουμε να φύγει αυτή η άσπρη πούδρα που έχει το ρύζι και αδειάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία.

  4. 4

    Ρίχνουμε το ρύζι στο ζεσταμένο (όχι βρασμένο) γάλα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το ξύσμα απο το λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά.

  6. 6

    Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι αλλά όχι εντελώς. Ανακατεύουμε ελαφρά ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Η φωτιά θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή (σε κλίμακα από 1-9, όχι πάνω από 3).

  7. 7

    Θα χρειαστεί περίπου 50' για να βράσει το ρύζι και να δέσει το γάλα.

  8. 8

    Λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

sissy_arch
sissy_arch @sissy_arch
Ενώ την έβγαλα στα 40 λεπτά ουσιαστικά είναι σα λαπάς με γάλα.σκετο ρυζι και καθόλου κρέμα.

Από

Olga 👩‍🍳
Olga 👩‍🍳 @cook_8486255
στις
Λάτρης του καλού, σπιτικού φαγητού! Μαμά του Νικόλα και μιας μπεμπούλας! Στη φωτο προφιλ μου ο Νικόλας 3 ετων τότε, ανοιγει ζυμη για ντονατς-ειναι ο μικρος chefουλης μου ♥️
Δες περισσότερα