κύρια φωτογραφία συνταγής Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα
pvictoria
pvictoria @cook_8474198

Χοιρινό στην γάστρα αρωματισμένο με μπαχαρικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

62 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. 2 φύλλα δάφνης
  4. 2 κγ ξερό κόλιανδρο
  5. 1 πρέζα πιπέρι άσπρο
  6. 1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
  7. 4-5 φυλλαράκια ξερό δενδρολίβανο
  8. xυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι
  9. αλάτι
  10. μαύρο πιπέρι
  11. ρίγανη
  12. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170΄.

  2. 2

    Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε στην γάστρα.

  3. 3

    Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες και τρίβουμε με αυτό το κρέας γύρω γύρω. Τα κομμάτια από το σκόρδο τα παραχώνουμε ανάμεσα στο κρέας όπου έχει πτυχές ή κάνουμε με το μαχαίρι τρυπούλες και τα βάζουμε μέσα.

  4. 4

    Αλατίζουμε καλά με μπόλικο αλάτι και ανάμεσα στις πτυχές. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αρωματικά και μπαχαρικά, αλοίφοντας με αυτά το κρέας και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το λάδι και κλείνουμε την γάστρα.

  6. 6

    Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος από την στιγμή που βάζουμε την γάστρα στον φούρνο είναι 3 1/2 ώρες.

  7. 7

    Κάπου στην μέση του μαγειρέματος ανοίγουμε μία φορά την γάστρα και βρέχουμε το χοιρινό με τα ζουμιά που έχει βγάλει, φροντίζοντας να πάνε και ανάμεσα στις πτυχές.

  8. 8

    Το τελευταίο τέταρτο αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι για να κάνει κρούστα ενώ το γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.

  9. 9

    Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Titsi
Titsi @titsaki
Εκτός από τα υλικά που αναφέρεις, πρόσθεσα και κρασί ημίγλυκο και το άφησα το βράδυ να μαριναριστεί. Σε περίπου 2,5 ώρες ήταν έτοιμο ...και μούρλια!

Από

pvictoria
pvictoria @cook_8474198
στις