Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα
Χοιρινό στην γάστρα αρωματισμένο με μπαχαρικά.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό σπάλα (ολόκληρο κομμάτι)
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 φύλλα δάφνης
-
2 κγ ξερό κόλιανδρο
-
1 πρέζα πιπέρι άσπρο
-
1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
-
4-5 φυλλαράκια ξερό δενδρολίβανο
-
xυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
ρίγανη
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170΄.
-
2
Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε στην γάστρα.
-
3
Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες και τρίβουμε με αυτό το κρέας γύρω γύρω. Τα κομμάτια από το σκόρδο τα παραχώνουμε ανάμεσα στο κρέας όπου έχει πτυχές ή κάνουμε με το μαχαίρι τρυπούλες και τα βάζουμε μέσα.
-
4
Αλατίζουμε καλά με μπόλικο αλάτι και ανάμεσα στις πτυχές. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αρωματικά και μπαχαρικά, αλοίφοντας με αυτά το κρέας και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού.
-
5
Ρίχνουμε και το λάδι και κλείνουμε την γάστρα.
-
6
Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος από την στιγμή που βάζουμε την γάστρα στον φούρνο είναι 3 1/2 ώρες.
-
7
Κάπου στην μέση του μαγειρέματος ανοίγουμε μία φορά την γάστρα και βρέχουμε το χοιρινό με τα ζουμιά που έχει βγάλει, φροντίζοντας να πάνε και ανάμεσα στις πτυχές.
-
8
Το τελευταίο τέταρτο αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι για να κάνει κρούστα ενώ το γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.
-
9
Καλή σας όρεξη.
Σχόλια (2)