Αρωματικό χταπόδι
Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για ένα θεσπέσιο μεζέ που θα εντυπωσιάσει !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Ψαρότοπό μου. (psarotopos.blogspot.com)
Υλικά
-
1 φρέσκο χταπόδι περίπου ενός κιλού
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 κρασοπότηρο ξίδι
-
ελαιόλαδο
-
2 κουταλάκια σιναπόσπορος
-
2 κουταλάκια μαραθόσπορος
-
2 κουταλάκια σπόρος γλυκάνισου
-
θυμάρι
-
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
-
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ένα φλιτζανάκι νερό και το ξίδι, χωρίς αλάτι.
-
2
Το βγάζουμε όταν έχει βράσει, χωρίς όμως να το αφήσουμε να λειώσει.
-
3
Το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστεί και το τρώμε κρύο. Μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε και από την προηγουμένη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)