κύρια φωτογραφία συνταγής Αρωματικό χταπόδι
lambroukos
lambroukos @cook_8450616
Ηράκλειο Κρήτης

Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για ένα θεσπέσιο μεζέ που θα εντυπωσιάσει !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το Ψαρότοπό μου. (psarotopos.blogspot.com)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 φρέσκο χταπόδι περίπου ενός κιλού
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 κρασοπότηρο ξίδι
  4. ελαιόλαδο
  5. 2 κουταλάκια σιναπόσπορος
  6. 2 κουταλάκια μαραθόσπορος
  7. 2 κουταλάκια σπόρος γλυκάνισου
  8. θυμάρι
  9. 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
  10. 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ένα φλιτζανάκι νερό και το ξίδι, χωρίς αλάτι.

  2. 2

    Το βγάζουμε όταν έχει βράσει, χωρίς όμως να το αφήσουμε να λειώσει.

  3. 3

    Το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστεί και το τρώμε κρύο. Μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε και από την προηγουμένη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

alessandra
alessandra @cook_8450437
μμμ πολυ ωραιο ακουγεται!!κ τρελενομαι για χταποδακιιιιι

Από

lambroukos
lambroukos @cook_8450616
στις
Ηράκλειο Κρήτης