κύρια φωτογραφία συνταγής Αρωματισμένο αλάτι
ggr
ggr @george
Athens

Σκεφθήκατε ποτέ να αρωματίσετε το …… αλάτι ?

Λίγα μυστικά ακόμα

Η διαδικασία αυτή θα σας δώσει ένα θαυμάσιο καρύκευμα για τηγανιτά, ή κρέατα τύπου μπριζόλας που ετοιμάζετε είτε σε τηγάνι είτε σε κατσαρόλα, ή ακόμη και σε σούπες ζυμαρικών. Διατηρείται για τουλάχιστον 6 μήνες. Προτιμήστε τέσσερα μικρότερα βάζα από ένα του ενός λίτρου για να ανοίγετε ένα τη φορά και η υπόλοιπη ποσότητα να διατηρείται περισσότερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 βαζάκια των 250gr.
  1. 200 gr ξερά κρεμμύδια
  2. 150 gr καρότα (μαζί με τα τρυφερά φύλλα τους, αν βρείτε)
  3. 100 gr σέλινο
  4. 50 gr μαϊντανό
  5. 50 gr φασκόμηλο
  6. 20 gr θυμάρι
  7. 10 gr μαντζουράνα
  8. 10 gr βασιλικό
  9. 290 gr ψιλό αλάτι
  10. 5 gr πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, πλένετε το σέλινο. Καθαρίζετε και πλένετε τα καρότα (εάν τα αγοράσετε με τα φύλλα τους, βάλτε και κανένα φυλλαράκι), πλένετε και στεγνώνετε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το θυμάρι, την μαντζουράνα και τον βασιλικό. Ξέχασα κάποιο ? Όχι. Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποιο άλλο αρωματικό, μη διστάσετε. Πειραματισθείτε.

  2. 2

    Ψιλοκόψτε πολύ καλά όλα τα υλικά (αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει καλά), κατά προτίμηση όχι σε πολυκόφτη αλλά με μαχαίρι.

  3. 3

    Βάλτε τα σε δοχείο και ανακατέψτε τα με το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  4. 4

    Τα υλικά έτσι ανακατωμένα θα βγάλουν υγρά, μην ανησυχείτε, το αλάτι θα τα απορροφήσει σε λίγα λεπτά.

  5. 5

    Γεμίστε τέσσερα μικρά βαζάκια των 250 ml, συμπιέζοντας με ξύλινο κουτάλι, δεν πρέπει να μείνουν κενοί χώροι όπου θα φυλακισθεί αέρας.

  6. 6

    Κλείστε καλά τα βάζα και αφήστε τα να "ξεκουραστούν" για καμιά δεκαριά ημέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Αντιδράσεις

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens