Αρτάκια (Αιγιώτικες μπουγάτσες)
Τέλεια μοσχομυριστά ψωμάκια,ιδανικά για πρωινό αλλά και για υγιεινό σνακ των παιδιών στο σχολείο. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα αλείψετε με μέλι αμέσως μόλις βγούν καυτά από το φούρνο, βγαίνουν έχοντας μια υγρασία στο εσωτερικό τους και είναι ακόμα πιο νόστιμα, ειδικά σε αυτούς που τους αρέσει το μελάκι
Υλικά
-
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 φλ τσ χυμό πορτοκάλι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 κ σ χυμό λεμονιού
-
1/2 φλ τσ κρασί λευκό ή ούζο
-
1/2 φλ τσ κονιάκ
-
1 κ σ κανέλλα
-
1 κ γ γαρύφαλλο
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 μπέικιν
-
1 κ σ σόδα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1250 γρ αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα ανακατεύω όλα μαζί, αφήνω το ζυμαράκι μου λίγο να ξεκουραστεί και πλάθω στρογγυλά ψωμάκια
-
2
Αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι ή κανελλοζάχαρη
-
3
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου ροδίσουν
-
4
Όταν τα βγάλω απ'το φούρνο τα αλείφω με μέλι ή τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)