Άσπρο Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή
Οι συνταγές για ψωμί στο βιβλίο του αρτοπαρασκευαστή δεν μου άρεσαν πολύ αφού έβγαζαν ένα γλυκό ψωμί. Έτσι με διάφορες δοκιμές και πειράματα κατέληξα να κάνω αυτή τη συνταγή για ψωμάκι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι "ζυμωτό" από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ειδικό για ψωμί.Αν ο αρτοπαρασκευαστής σας έχει χωρητικότητα κάτω από 900 γρ. κάντε το σε μικρότερη ποσότητα για να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχύλισης. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 3/4 κούπες αλεύρι
-
250 ml. νερό (21-28 βαθμούς)
-
25 ml. ελαιόλαδο
-
6 γρ. ξηρή μαγιά
-
1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την εξής σειράτο νερό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.
-
2
Ρυθμίζουμε στο βασικό πρόγραμμα για ψωμί που έχει ο αρτοπαρασκευαστής του καθένα.
Σχόλια (30)