machi
machi @cook_8454336

Οι συνταγές για ψωμί στο βιβλίο του αρτοπαρασκευαστή δεν μου άρεσαν πολύ αφού έβγαζαν ένα γλυκό ψωμί. Έτσι με διάφορες δοκιμές και πειράματα κατέληξα να κάνω αυτή τη συνταγή για ψωμάκι!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι "ζυμωτό" από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ειδικό για ψωμί.Αν ο αρτοπαρασκευαστής σας έχει χωρητικότητα κάτω από 900 γρ. κάντε το σε μικρότερη ποσότητα για να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχύλισης. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

153 Minutes
1 καρβέλι αρτοπαρασκευαστή
  1. 2 3/4 κούπες αλεύρι
  2. 250 ml. νερό (21-28 βαθμούς)
  3. 25 ml. ελαιόλαδο
  4. 6 γρ. ξηρή μαγιά
  5. 1 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την εξής σειράτο νερό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.

  2. 2

    Ρυθμίζουμε στο βασικό πρόγραμμα για ψωμί που έχει ο αρτοπαρασκευαστής του καθένα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (30)

ΠΟΛΥΑΝΘΗ
ΠΟΛΥΑΝΘΗ @anthi1964
Καλημερα...τελειο γινεται το ψωμακι...εγω βαζω τα υλικα στον αρτοπαρασκευαστη...το ρυθμιζω στην ζυμη κ το αφηνω μονο για ζυμωμα φουσκωμα...μστα στην φορμα να φουσκωσει κ παλι κ στο τελις ψησιμο...

Από

machi
machi @cook_8454336
στις