Ασπρομανιτάρια ψητά
Μανιτάρια άσπρα που βρίσκονται παντού από λαϊκές έως σούπερ μάρκετ. Πανόστιμα, υγιεινά και αντικαρκινικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από μια κυρία μαγείρισσα, που διατηρούσε ταβέρνα στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Καταγόταν από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, όπου εκεί κάθε χρόνο κάνουν γιορτή μανιταριού, οπότε καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε.Για καλύτερα αποτελέσματα τα μανιτάρια να ψηθούν μετά απο ψήσιμο κρεάτων.Προσοχή στη ποικιλία του μανιταριού. Όχι portobello, όχι πλευρώτους. Ζητήστε επίμονα να είναι φρέσκα. Αν έχουν όψη καφετιά καί είναι μαραμένα να τα αποφύγετε.Τρώγονται ΖΕΣΤΑ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια κάθετα σε ροδέλες περίπου 1 εκατοστό. Τα ραντίζουμε αρκετά με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε λίγη ώρα να ποτίσουν.
-
2
Τα ψήνουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, όχι πολύ.
-
3
Τα τοποθετούμε σε βαθύ πιατέλα, βάζουμε ελαιόλαδο πάλι αλάτι, πιπέρι, λεμόνι αρκετό και στο τέλος πάντα ρίγανη.
Σχόλια (20)