Ασπρόμαυρος πειρασμός βανίλιας-σοκολάτας

28 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Νικολέτα.Αδ.92
Νικολέτα.Αδ.92 @cook_8499293
Θεσσαλονίκη,

Για τους λάτρες της σοκολατοβανίλιας!!! Ένας συνδυασμός μπισκότου, κρέμα βανίλιας και σοκολάτας!! Όταν το πρωτοέφτιαξα εξαφανίστηκε κατευθείαν.. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το σχέδιο της φωτογραφίας προτού πασπαλίσω το ξύσμα σοκολάτας και τα μπισκότα, ακούμπησα ελαφρά πάνω στην κρέμα ένα πιρούνι και ένα κουτάλι χιαστί, πασπάλισα με το ξύσμα σοκολάτας και τα τριμμένα μπισκότα και στην συνέχεια αφαίρεσα το πιρούνι και το κουτάλι! Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10+ άτομα
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  2. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  3. 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  4. 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  5. 1 κ.σ. κακάο
  6. 1/2 φλιτζ. ξύσμα σοκολάτας γάλακτος
  7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
  8. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  9. 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  10. 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλαουρ
  11. 1 βανίλια
  12. ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
  13. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  14. 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  15. 2 κ.σ. κονιάκ
  16. 1/2 φλιτζ. ξύσμα σοκολατας γάλακτος και μπισκότου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα σοκολάτας, κρατάμε 1 φλιτζ. γάλα απ το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε. Τότε προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

  2. 2

    Για την κρέμα βανίλιας, κρατάμε επίσης 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Για το στήσιμο, βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε τετράγωνο σκεύος. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα. Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας και μπισκότου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Νικολέτα.Αδ.92
στις
Θεσσαλονίκη,