Ατομικά cheesecakes με βατόμουρα... και όχι μόνο!
Πρωτότυπα (για τα ελληνικά δεδομένα) cheesecakes. Ανάλαφρη και δροσερή γεύση. Ιδανικά για μπουφέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, οπως φράουλες, άγρια φρούτα του δάσους κλπ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την υπέροχη αυτή... γλυκιά αμαρτία την βρήκα σε ένα... application της Apple! Πιστέψτε με, αξίζει πραγματικά τον κόπο και... τις θερμίδες! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
125 γρ. μπισκότα βουτύρου
-
60 γρ. βούτυρο
-
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
-
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
-
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-
3 αυγά
-
2 κούπες κατεψυγμένα βατόμουρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
-
2
Λιώνουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε με λαδόκολλα στο φούρνο, έως ότου να φρυγανιστούν. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τους προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και τα ομογενοποιούμε.
-
3
Βουτυρώνουμε 12-14 φορμάκια για muffins (αν είναι σιλικόνης δεν χρειάζονται βουτύρωμα).
-
4
Τοποθετούμε από μία κουταλιά της σούπας από το παραπάνω μείγμα σε κάθε θήκη. Πιέζουμε ελαφρά με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού.
-
5
Τα βάζουμε εκ νέου στο φούρνο, για 5-7', στους 180°C.
-
6
Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 είδη τυριών και την ζάχαρη.
-
7
Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
-
8
Καλύπτουμε κατά τα 2/3 κάθε φόρμας με την κρέμα τυριών.
-
9
Βάζουμε 4-5 βατόμουρα σε κάθε φορμάκι.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220°, για 25-30'.
-
11
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μισάνοιχτα την πόρτα του φούρνου.
-
12
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο.
-
13
Πριν το σερβίρισμα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (2)