Ατομικά ελιόψωμα του Άκη
Είναι μια συνταγή του Άκη για ελιόψωμα ατομικά! Φυσικά μπορείτε να βάλετε και φέτα μέσα. Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές (που ήταν απαραίτητες), γι΄ αυτό σας την δίνω λίγο διαφορετική.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι (ό,τι θέλω)
-
1 κ.σ. αλάτι και λίγο ακόμη
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 φακελάκια ξερή μαγιά
-
1 κ.σ. λάδι
-
θυμάρι και δενδρολίβανο (ψιλοκομμένα)
-
100 γρ. ελιές (φετάκια)
-
275-300 ml νερό χλιαρό (1+1/3 φλ. τσ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ελιές, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει απο τον πάτο. Προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι και το δενδρολίβανο και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.
-
2
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε την ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια βάρους 180 γρ. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια κια τα κάνουμε καρβελάκια
-
3
Τοποθετούμε σε ταψιά (35Χ40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
-
4
Μετά τα 35 με 40 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170
-
5
Και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σχόλια (11)