ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Ατομικά γλυκάκια που μπορείτε να τα προσφέρετε και σε μια γιορτή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα έφτιαξα στην γιορτή του άντρα μου και επειδή έφτιαξα γύρω στα 50 κομμάτια για να μην είναι όλα ίδια πήρα κρέμες Γιώτης στιγμής με διάφορες γεύσεις όπως φράουλα, βανίλια, καραμέλα και σε κάθε κυπελάκι έβαλα πρώτα τις κρέμες Γιώτης και από πάνω τελείωσα με την κρέμα σοκολάτα. Πάνω από την σοκολάτα έβαλα άσπρη τρούφα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 άτομα
  1. 20 πλαστικά κυπελάκια στρογγυλά Φ10 με βάθος 4εκ. (Εγώ τα πήρα στο MAKRO)
  2. 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
  3. 2/3 φλ.τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  4. 500 γρ μαργαρίνη σοφτ
  5. 16 κ.σ. ζάχαρη
  6. 2 κουβερτούρες
  7. 480 ml. νερό
  8. 10 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
  9. 3 ζαχαρούχα γάλατα
  10. 4 βανίλιες
  11. τρούφα για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε την βάσηΧτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα καλά να πάει παντού.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάταςΣε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες, τα βιτάμ, και την ζάχαρη. Μόλις λιώσουν ρίχνουμε τα 240ml. νερό και τα 240ml. γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στα υπόλοιπα 240ml. νερό και 240ml. γάλα διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε να πήξει.

  3. 3

    Γεμίζουμε τα κυπελάκιαΒάζουμε σε κάθε κυπελάκι 2 κουταλάκια μπισκότο και το πιέζουμε ελαφρά για να δημιουργήσουμε την βάση.

  4. 4

    Στη συνέχεια τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτα. Γεμίζουμε τα 2/3.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλάκια αμυγδαλόψιχα.

  6. 6

    Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

  7. 7

    Φτιάχνουμε την άσπρη κρέμαΧτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ, τα γάλατα και τις βανίλιες.

  8. 8

    Πάνω από την κρέμα σοκολάτα ρίχνουμε την άσπρη κρέμα και διακοσμούμε με την τρούφα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ