κύρια φωτογραφία συνταγής Ατομικά κέικ μήλου με καραμέλα

Ατομικά κέικ μήλου με καραμέλα

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
doratela
doratela @doratela_65
,Ελλάδα

Μια διαφορετική εκδοχή για μηλοπιτάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση, πριν προσθέσουμε το γλάσο, κόβουμε την κορυφή του κέικ μέχρι τη μέση και το αλείφουμε με 1 κουταλιά τυρί κρέμα.Την συνταγή την έχω πάρει από το περιοδικό Vita. Είναι δοκιμασμένη, θα σας αρέσει!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
22-24 κομμάτια
  1. 2 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  2. 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
  3. 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
  4. 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 8 κουταλιές μαλακό βούτυρο
  7. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  8. 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
  9. 4 φλιτζάνια τριμμένο μήλο
  10. Για το γλάσο καραμέλας
  11. 3 κουταλιές βούτυρο
  12. 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  13. 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  14. 1 πρέζα αλάτι
  15. 3 3/4 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
  16. 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τα φορμάκια.

  2. 2

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε ξανά.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

  7. 7

    Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, παρασκευάζουμε το γλάσο

  8. 8

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και το αλάτι.

  9. 9

    Ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να βράσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό.

  10. 10

    Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το γλάσο να στέκεται.

  11. 11

    Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει λείο.

  12. 12

    Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

  13. 13

    Τέλος, αλείφουμε τα κεϊκάκια με το γλάσο καραμέλας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (3)

Σχόλια (14)

Athinoula79
Athinoula79 @cook_8461957
Η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα έφτιαξα πριν 5 μέρες και ακόμα εχουν φοβερή γεύση και είναι και ζουμερά! Μόνο ένα θέμα συνάντησα-έμοιαζαν να κολλήσαν στον πάτο (αν και τους είχα υπερβουτυρώσει). Όταν όμως τα έβγαζα -ελαφρώς διαλυμένα- έβλεπα ον πάτο καθαρό. Τώρα, να φταίνε τα φορμάκια, να βιάστηκα να τα βγάλω...?Από γεύση πάντως, σούπερ!

Από

doratela
doratela @doratela_65
στις
,Ελλάδα