Ατομικές Κρέμες στη στιγμή
Κρέμα με σοκολάτα και μπανάνα σε ατομικά μπωλάκια για στιγμές... υπογλυκαιμίας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μία γρήγορη λιχουδιά που συνδυάζει σοκολάτα και φρούτο. Εάν είστε φρουτολάτρεις μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα που "αγαπάνε" την σοκολάτα. Καλή σας διασκέδαση.
Υλικά
-
για τη στρώση
-
2 πακέτα μπισκότα μιράντα
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
3 μπανάνες
-
για την κρέμα
-
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
-
0.5 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χρησιμοποιούμε μπωλ κατά προτίμηση βαθιά για να δημιουργήσουμε 3 στρώσεις. Για τις παραπάνω ποσότητες θα χρειαστούμε περίπου 7 μπωλ ανάλογα το μέγεθος τους.
-
2
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε ακανόνιστα κομματάκια σε κάθε μπωλ ξεχωριστά ώστε να δημιουργήσουμε ένα στρώμα πάχους 2 δαχτύλων.
-
3
Βρέχουμε τα μπισκότα με το γάλα λίγο, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία στρώση μαλακιά, μην το παρακάνετε γιατί θα λιώσουν τελείως και θα χρειαστεί να προσθέσετε καινούρια μπισκότα.
-
4
Βάζουμε τα μπωλάκια στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο και ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
-
5
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεστάνουν.
-
6
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια, την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα σε σιγανή φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί.
-
7
Φροντίζουμε η κρέμα να μην είναι ούτε ρευστή αλλά ούτε και σφιχτή καθώς θα σφίξει και όταν θα την βάλουμε στο ψυγείο.
-
8
Βγάζουμε τα μπωλάκια από το ψυγείο, κόβουμε κομματάκια μπανάνας επάνω στην στρώση από τα μπισκότα και δημιουργούμε έτσι ένα δεύτερο στρώμα.
-
9
Τελειώνουμε περιχύνοντας την κρέμα σοκολάτας ώστε να καλύψει τα δύο προηγούμενα στρώματα και βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει και σερβίρουμε μετά από καμμιά ωρίτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια