Ατομικό Cheesecake
Ατομικό cheesecake σε ποτηράκια. Η συνταγή είναι για ένα πλαστικό ποτήρι των 500ml.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχω χρησιμοποιήσει γιαούρτι 2% σε λιπαρά. Ίσως αν χρησιμοποιήσουμε πλήρες γιαούρτι να βγει η κρέμα πιο παχιά αν και έτσι και αλλιώς παγώνει.
Υλικά
-
7 μπισκότα πτι-μπερ
-
25 γρ. βούτυρο
-
1 κύπελο γιαούρτι
-
1 κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη
-
1 κουταλιά του γλυκού κρέμα γάλακτος
-
1 φράουλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θριμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο και ύστερα ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει το μπισκότο να κολλάει. Μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα βάζουμε το μπισκότο στο ποτηράκι και ύστερα το ψυγείο.
-
3
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Ύστερα, ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείου για 3 ώρες.
-
4
Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα σιρόπι της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα και κάποιο φρέσκο φρούτο.
Σχόλια