Ατζέμ πιλάφι πολίτικο
Μια νοστιμη, εύκολη συνταγή του παππού μου...
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάει με ψητά, με σάλτσες κόκκινες ή άσπρες. Επίσης είναι πολύ νόστιμο και σκέτο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μιά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
-
2
Ρίχνουμε το νερό,το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
-
3
Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε ν΄απορροφήσει όλο το νερό. Σ΄αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Σχόλια (32)