κύρια φωτογραφία συνταγής Ατζέμ πιλάφι πολίτικο
alis
alis @cook_8450688

Μια νοστιμη, εύκολη συνταγή του παππού μου...

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάει με ψητά, με σάλτσες κόκκινες ή άσπρες. Επίσης είναι πολύ νόστιμο και σκέτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4-6 άτομα
  1. 2 κούπες ρύζι γλασέ
  2. 1 κούπα κριθαράκι
  3. Λίγο λάδι
  4. 5 1/2 κούπες νερό
  5. Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μιά πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κριθαράκι. Με ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.

  2. 2

    Ρίχνουμε το νερό,το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

  3. 3

    Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τ΄αφήνουμε ν΄απορροφήσει όλο το νερό. Σ΄αυτό το διάστημα το ανακατεύουμε 2-3 φορές.

Αντιδράσεις

Από

alis
alis @cook_8450688
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα