Avocado smoothie / Χυμός Αβοκάντο
Αυτό το smoothie είναι συνταγή μίας φίλης μου απο Ινδονησία. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα από το κέρασμα της καθώς το αβοκάντο το έχω δεί/δοκιμάσει μόνο σε σαλάτες και σε σάντουιτς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εχω σκεφτεί πολλες διασκευες που δεν έχω εφαρμόσει αλλα βάζω το χέρι μου στη φωτιά σχεδον ότι θα γίνει της κολάσεως με το αβοκάντο απο εδώ και στο εξής. Σερβιρισμένο με σιρόπι σοκολατας και πασπαλισμένο με κακάο. Στο μίξερ με παγάκια για πιο "Γρανιτένια" καλοκαιρινή υφή. Κατανάλωση αφου καταψυχθει ως παγωτό!Να σημειωσω ότι το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ (οι γυναίκες ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό), κάλιο (πιο πολύ και απο τις μπανανες), βιταμίνες και μονοακόρεστα λιπαρά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάρκα του αβοκάντο με το γάλα και τη ζάχαρη.
-
2
Σερβίρουμε σε ποτήρια και καταναλώνεται αναλόγως της πυκνότητας είτε με κουταλάκι είτε με καλαμάκι!
Σχόλια