κύρια φωτογραφία συνταγής Αχιβάδα ψιλή με μυζήθρα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ατομα
  1. 500 γρ. αχιβάδα ψιλή ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι
  2. 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. αλάτι
  5. κόκκινο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
  6. 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
  7. 110 γρ μυζήθρα πικάντικη, σκληρή και τριμμένη
  8. λίγο άνηθο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.

  2. 2

    Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.

  3. 3

    Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το τυρί, το πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Σφακιανός
Σφακιανός @cook_8529256
melokipe γειά σου, πολύ καλή η συνταγή σου, γίνεται μαζί με το κρμύδι που τσιγαρίζεις να βαλεις και λίγο ψιλοκομμένο μπέϊκον? Θαρώ ότι τυο πάει

Από

melokipos
melokipos @cook_8449243
στις
Ναύπλιο - Αθήνα,Ελλάδα
Καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων.
Δες περισσότερα