Αχιβάδα ψιλή με μυζήθρα
Υλικά
-
500 γρ. αχιβάδα ψιλή ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι
-
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
αλάτι
-
κόκκινο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
-
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
-
110 γρ μυζήθρα πικάντικη, σκληρή και τριμμένη
-
λίγο άνηθο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα αχιβαδάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια.
-
2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
-
3
Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το τυρί, το πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)