Αχινομακαρονάδα
Μία απλή, αλλά αφάνταστα νόστιμη συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γλιτώσουμε το καθάρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα καθαρισμένα αυγά αχινών που πωλούνται φρέσκα στα ψαράδικα. Ειναι δε απαραίτητο, πριν ρίξουμε τα αυγά των αχινών στα ζυμαρικά, να περιμένουμε να κρυώσουν λίγο. 'Ετσι τα αυγά δεν θα πήξουν σε κόκκους, αλλά θα γίνουν μια μυρωδάτη κρέμα που μοσχοβολά θάλασσα και ιώδιο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε στα δύο τους αχινούς και κρατάμε τα αυγά τους σε ενα βαθύ πιάτο.
-
2
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά. Προσέχουμε να μην παραβράσουν.
-
3
Σε ενα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το μαιντανό. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο.
-
4
Στο τηγάνι ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στραγγισμένα, καθώς και ελάχιστο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλατι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μια βραση. Αφαιρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και περιμενουμε να κρυώσει ελαφρά. Η σάλτσα πρέπει να είναι ζουμερή.
-
5
Ρίχνουμε τα αυγά των αχινών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαιντανό και/η φρεσκοτριμμένο μαύρο πιππέρι.
Σχόλια (5)