κύρια φωτογραφία συνταγής Αχλάδια κομπόστα με κουβερτούρα
magdalena86
magdalena86 @cook_8472704
,ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για αχλάδια κομπόστα με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω. Παρά πολύ νόστιμο..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλιντζάνι ζάχαρη
  2. 1 φλιντζάνι νερό
  3. 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  4. 6 μεγάλα αχλάδια
  5. 1/2 κουτί αδιάλυτο ζαχαρούχο γάλα
  6. 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  7. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε για πέντε λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού

  2. 2

    Καθαρίζετε τα αχλάδια και αφαιρείτε την καρδιά, χωρίς να κόψετε το κοτσανάκι. Τα ρίχνετε στο σιρόπι και τα βράζετε ωσότου μαλακώσουν για περίπου μισή ώρα

  3. 3

    Τ' αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν

  4. 4

    Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.

  5. 5

    Ζεσταίνετε σε μπαίν μπαρίν το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας νερό και τη σοκολάτα

  6. 6

    Αφού λιώσει η σοκολάτα, τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια

  7. 7

    Ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια πριν σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Πολυ αγαπημενο γλυκο, αχλαδια-σοκολατα,ευχαριστουμε για την συνταγη!!!

Από

magdalena86
magdalena86 @cook_8472704
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Γεια σας, Με λενε Μάγδα και είμαι 24 ετων! ειμαι καινουρια, αρχάρια θα ελεγα, σαν νοικοκυρα!Δουλευω σε ένα Τεχνικό γραφείο και μου αρέσει παρα πολύ να φτιάχνω γλυκά και διαφορες πίτες κυρίως..Μου αρεσει πολύ να δοκιμαζω να φτιάχνω διάφορα με συνταγες που βρίσκω από το site και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια οι δημιουργοί της Ιστοσελιδας αυτής!!
Δες περισσότερα