Αχλάδια κομπόστα με κουβερτούρα
Πρόκειται για αχλάδια κομπόστα με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω. Παρά πολύ νόστιμο..
Υλικά
-
1 φλιντζάνι ζάχαρη
-
1 φλιντζάνι νερό
-
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-
6 μεγάλα αχλάδια
-
1/2 κουτί αδιάλυτο ζαχαρούχο γάλα
-
50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε για πέντε λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού
-
2
Καθαρίζετε τα αχλάδια και αφαιρείτε την καρδιά, χωρίς να κόψετε το κοτσανάκι. Τα ρίχνετε στο σιρόπι και τα βράζετε ωσότου μαλακώσουν για περίπου μισή ώρα
-
3
Τ' αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν
-
4
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα.
-
5
Ζεσταίνετε σε μπαίν μπαρίν το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας νερό και τη σοκολάτα
-
6
Αφού λιώσει η σοκολάτα, τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια
-
7
Ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια πριν σερβίρετε.
Σχόλια (4)