Αχλάδια με σαφράν
Το αχλάδι όπως δεν το φάγατε ποτέ! Υπέροχο, γκουρμέ επιδόρπιο και το σιρόπι του γίνεται δροσιστικό ποτό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε κρύο σαν επιδόρπιο.Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο. Μπορούμε να προσφέρουμε το σιρόπι και σαν απεριτίφ σκέτο ή σαν κοκτέηλ ανάμεικτο με σαμπάνια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα αχλάδια μας προσπαθώντας να κρατήσουμε το κοτσάνι επάνω.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα αχλάδια. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι μας βάζουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να βράσουν βλέποντας τα τακτικά ώστε να μην λιώσουν.
-
3
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια