Βάφλες με φουντούκια
Αφράτες βάφλες, τέλειες με μαμομερέντα !!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας!
Υλικά
-
2/3 κούπας φουντούκια, ψημένα και αλεσμένα
-
2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
-
2/3 κούπας αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι σόδα
-
3/4 κουταλάκι αλάτι
-
2 3/4 κούπας γάλα
-
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
-
4 μεγάλα αυγά
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
2 συσκευασίες βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τα φουντούκια πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένα. Αλέστε τα στο πολυμίξερ με 2 κουταλιές αλεύρι.
-
2
Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα φουντούκια με τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
-
3
Σ' ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το γάλα, το λάδι, τ' αυγά και τη ζάχαρη, να ομογενοποιηθούν.
-
4
Αδειάστε το μίγμα στα στερεά υλικά κι ανακατέψτε απαλά, ώσπου να ενωθούν.
-
5
Αφήστε τη ζύμη να σταθεί 20'. Στο ψυγείο μπορεί να μείνει 2 ώρες.
-
6
Ψήστε τις βάφλες στη βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής και σερβίρετέ τις ζεστές, συνοδεύοντάς με μαμομερέντα και σαντιγύ!!!
Σχόλια (2)