PYLH
PYLH @Mariabav
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τις βάφλες σας με ότι σας αρέσει. Μερέντα, μαρμελάδα, σαντιγί και γλυκό του κουταλιού, κλπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
Περίπου 8 βάφλες
  1. 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  2. 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  4. 1/4 του λίτρου γάλα
  5. 4 κ.σ. μέλι
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέστε τα αυγά, το αλάτι, το γάλα, συνεχίζοντας να χτυπάτε στο μίξερ και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν.

  3. 3

    Βουτυρώστε την βαφλιέρα σας κι αφήστε την να ζεσταθεί.

  4. 4

    Μετά βάλετε περίπου 2 κ.σ. ζύμης κι αφήστε για 3 λεπτά έως ότου πάρει χρυσοκαφετί χρώμα.

  5. 5

    Τοποθετείστε τις βάφλες σε σχάρα γλυκού και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμα ζεστές.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Conna
Conna @cook_8469098
Πολυ καλές !!! Τις σερβίρισα με μελάκι, ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι !!!

Από

PYLH
PYLH @Mariabav
στις
Aθήνα-N.Μακρη-Ελλάδα
Οταν πρωτομπηκα στις συνταγες της παρεας ημουν 43 χρονων.Τοτε βρισκομουν σ ενα μαγειρικο οιστρο και μαγειρευα απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Καθε Παρασκευη απογευμα πηγαινα στην κολλητη μου και μαγειρευαμε μεχρι τις 1 και 2 το πρωι, μετα μοιραζαμε οτι ειχαμε φτιαξει κι εγω με ταψια και πλαστικα γεματα φαγητα επεστρεφα στο σπιτι μεσα στην νυχτα, Απιστευτα χρονια ..........Τα παιδια μου ακομα το θυμουνται και γελανε.....Τωρα πηγα 55...οι λεβεντες μου ειναι 26,5 και 25 χρονων κι εμενα μ αρεσει παντα να μαγειρευω και να δοκιμαζω καινουργιες συνταγες που τις απολαμβανουμε ολοι η οικογενεια μαζι.Δουλευω σ εναν φουρνο της περιοχης σαν πωλητρια και δεν εχω τοσο ελευθερο χρονο οπως παλια ....δυστυχως!
Δες περισσότερα