Βάφλες σοκολατένιες
Αν έχετε βαφλιέρα, μη παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτές τις σοκολατένιες βάφλες. Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα, αλλά περισσότερο τα παιδιά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ανοιγοκλείνετε το καπάκι της βαφλιέρας όσο ψήνετε τις βάφλες, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.Ανεβάστε τη θερμοκρασία της βαφλιέρας αν τις θέλετε πιο χρυσαφένιες.Για να μη παιδεύεστε να σπάτε κουβερτούρα, πάρτε αν θέλετε τις έτοιμες σταγόνες. Γίνονται φανταστικές! Φτιάξτε τις οπωσδήποτε!
Υλικά
-
200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
-
200 γραμμάρια ζάχαρη
-
4 αυγά
-
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
80 γραμμάρια μικρά κομματάκια σοκολάτας
-
200 γραμμάρια αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα, κλείνετε και ζεσταίνετε
-
2
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη,τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνουν αφρός
-
3
Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας με το αλεύρι.
-
4
Βάζετε περίπου δυο κουταλιές ζύμη στην κάτω επιφάνεια της βαφλιέρας, κλείνετε και ψήνετε για τρία περίπου λεπτά την κάθε βάφλα.
Σχόλια (9)