ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ @cook_8457977
,ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Νόστιμα αφράτα στρογγυλά ψωμάκια εβραϊκής καταγωγής. Τρώγονται γεμιστά ή σκέτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για βουτυρωμένο ταψί μπορούμε να τα βάλουμε σε λαδόκολλα.Όσο περισσότερο βράσουν τόσο πιο λαστιχωτά γίνονται.Μπορούμε αντί για παπαρουνόσπορο να βάλουμε σουσάμι ή να τα αφήσουμε σκέτα.Η συνταγή είναι από το περιοδικό realfood.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 bagels
  1. 1 κ.σ. μαγιά ξερή
  2. 3 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 κούπας γάλα ζεστό (40 βαθμούς)
  4. 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  7. 1 αυγό χωρισμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μικρή κατσαρόλα βράστε το γάλα. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.

  2. 2

    Αδειάστε το μείγμα στο μπολ του μίξερ κι όταν κρυώσει ελαφρά και φτάσει τους 40 βαθμούς, ρίξτε κι ανακατέψτε τη μαγιά. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να αφρίσει. Ρίξτε μέσα το ασπράδι κι ανακατέψτε δυνατά να ενσωματωθεί.

  3. 3

    Ρίξτε όσο από το αλεύρι χρειαστεί, σε δόσεις, ανακατεύοντας και κατόπιν ζυμώνοντας με το γάντζο για 10', ώσπου να γίνει η ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Καλύψτε κι αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

  4. 4

    Χωρίστε τη σε κομμάτια ζύμης 60 γρ. Πλάστε τα σε μπάλες και τρυπήστε τα στο κέντρο με το δάχτυλό σας να γίνουν σαν ντόνατς. Στριφογυρίστε τα λίγο στο δείχτη σας, για να μεγαλώσει το άνοιγμα.

  5. 5

    Βάλτε τα bagels σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάστε κι αφήστε τα να φουσκώσουν για 10'. Ρίξτε τα σε νερό που σιγοβράζει και βράστε τα 15 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι αραδιάστε τα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

  6. 6

    Χτυπήστε το κροκάδι με 1 κουταλάκι νερό, αλείψτε τα bagels και πασπαλίστε τα με παπαρουνόσπορο. Ψήστε τα σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 25'. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

tahitian
tahitian @artist_ea
Αν και το εβραικης καταγωγης θα\'πρεπε να ειναι ενας λογος για μενα να μην τα δοκιμασω-οχι απο ρατσισμο αλλά μας ειχαν κανει πολλά σπασιματα στα Ιεροσολυμα την Ανασταση του 2009-ωστοσο ο παπαρουνοσπορος ειναι ό,τι ακριβως ηθελα αυτον τον καιρο.Θα μπορουσαμε αραγε να παραλειψουμε το \"βαπτισμα\"στο βραστό νερό ή είναι για κάποιο λόγο απαραιτητο?

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ
στις
,ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ