Baileys Irish Cream
Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το φτιάξουμε σπίτι μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν από το κάθε σερβίρισμα, ανακινούμε καλά την φιάλη να δέσουν ξανά οι γεύσεις. Να διευκρινίσω επίσης οτι η γλυκερίνη παίζει πολυ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτή που συντηρεί το ποτό μας ετσι ωστε να μην διαχωριστούν οι φάσεις του και χαλάσει. Στην υγειά μας!
Υλικά
-
400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
-
375 γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
-
1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
-
2 κουτ.γλ. βανίλια
-
2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
-
1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
-
1 κουτ.σούπας βραστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
2
Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
-
3
Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.
Σχόλια (82)