Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάχνετε το βακαλάο!

Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
  • 1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • μαϊντανός και άνιθος
  • χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ρύζι , Σκόρδο , Ντομάτες
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 51' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από coco, 22-3-10  
    Μπράβο! Πολύ ωραία η εναλλαγή για τον βακαλάο... Καθιερώθηκε! Ενόψει και Μ. Εβδομάδας κιόλας... ;)
    #
    Σχόλιο από paschalia, 3-5-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από liaverg, 16-5-11  
    Πολύ ωραίο και εύκολο! Για εμένα που δεν τρώω ψάρια εύκολα είναι ωραία εκδοχή!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-10-11  
    Πολύ καλό και πρωτότυπο με το ρύζι. Τα πολλά κρεμμύδια του προσδίδουν μια γλυκύτητα
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    εξαιρετικο πιατο...
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Δεν έβαλα ντομάτα αλλά ήταν πολύ καλό.Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 28-11-13  
    Έβαλα πολλή σάλτσα ντομάτας, σε σημείο που να κολυμπάει το ψάρι, γιατί έτσι το τρώει ο άντρας μου! Ήταν καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από Dr. December 24, 27-4-14  
    Νοστιμοτατο και πρωτότυπο. Εγώ έβαλα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τεσσαρες καυτερες πιπεριτσες και έγινε λίγο πιο πικαντικο
    #
    Σχόλιο από DiZai, 10-5-14  
    Δεν έχω ξαναφάει ωραιότερο μπακαλιάρο!!! Πρόσθεσα και λίγη κανέλα και έγινε μούρλια!!! Ευχαριστώ πολύ για αυτήν την υπέροχη συνταγή!! Θα την καθιερώσω και εγώ στο μενού μου!! ♥
    #
    Σχόλιο από theangel, 25-8-14  
    Νοστιμοτατο και ευκολο!!
    #
    Σχόλιο από fotnik, 10-9-14  
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-6-15  
    Δε μου άρεσε τόσο η έντονη γεύση από το ψάρι που είχε το ρύζι. Ωστόσο, δε βαθμολογώ γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό μου γούστο και όχι με την ίδια τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 8-12-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-5-16  
    Πολύ ωραίο και διαφορετικό πιάτο! Το έψησα λιγότερη ώρα και σε αρκετά μικρότερη θερμοκρασία και έβαλα πρώτα το ψάρι μόνο του και τα τελευταία 20 λεπτά περίπου το ρύζι.
    #
    Σχόλιο από freedomeli, 14-12-16  
    το δοκίμασα με φιλέτα βακαλαου κατεψυγμένα! Πολύ καλό!! Απλά πρόσθεσα κ λίγο αλατακι..

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από coco, 22-3-10  
    Μπράβο! Πολύ ωραία η εναλλαγή για τον βακαλάο... Καθιερώθηκε! Ενόψει και Μ. Εβδομάδας κιόλας... ;)
    #
    Σχόλιο από paschalia, 3-5-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από liaverg, 16-5-11  
    Πολύ ωραίο και εύκολο! Για εμένα που δεν τρώω ψάρια εύκολα είναι ωραία εκδοχή!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-10-11  
    Πολύ καλό και πρωτότυπο με το ρύζι. Τα πολλά κρεμμύδια του προσδίδουν μια γλυκύτητα
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    εξαιρετικο πιατο...
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Δεν έβαλα ντομάτα αλλά ήταν πολύ καλό.Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 28-11-13  
    Έβαλα πολλή σάλτσα ντομάτας, σε σημείο που να κολυμπάει το ψάρι, γιατί έτσι το τρώει ο άντρας μου! Ήταν καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από Dr. December 24, 27-4-14  
    Νοστιμοτατο και πρωτότυπο. Εγώ έβαλα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τεσσαρες καυτερες πιπεριτσες και έγινε λίγο πιο πικαντικο
    #
    Σχόλιο από DiZai, 10-5-14  
    Δεν έχω ξαναφάει ωραιότερο μπακαλιάρο!!! Πρόσθεσα και λίγη κανέλα και έγινε μούρλια!!! Ευχαριστώ πολύ για αυτήν την υπέροχη συνταγή!! Θα την καθιερώσω και εγώ στο μενού μου!! ♥
    #
    Σχόλιο από theangel, 25-8-14  
    Νοστιμοτατο και ευκολο!!
    #
    Σχόλιο από fotnik, 10-9-14  
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-6-15  
    Δε μου άρεσε τόσο η έντονη γεύση από το ψάρι που είχε το ρύζι. Ωστόσο, δε βαθμολογώ γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό μου γούστο και όχι με την ίδια τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 8-12-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-5-16  
    Πολύ ωραίο και διαφορετικό πιάτο! Το έψησα λιγότερη ώρα και σε αρκετά μικρότερη θερμοκρασία και έβαλα πρώτα το ψάρι μόνο του και τα τελευταία 20 λεπτά περίπου το ρύζι.
    #
    Σχόλιο από freedomeli, 14-12-16  
    το δοκίμασα με φιλέτα βακαλαου κατεψυγμένα! Πολύ καλό!! Απλά πρόσθεσα κ λίγο αλατακι..

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψάρι
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ΕφηΒ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8
    Ψάρια/Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ψαρια
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Nouliktrmn