Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάχνετε το βακαλάο!

Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
  • 1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • μαϊντανός και άνιθος
  • χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ρύζι , Σκόρδο , Ντομάτες
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 51' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  2. Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει.
  4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από coco, 22-3-10  
    Μπράβο! Πολύ ωραία η εναλλαγή για τον βακαλάο... Καθιερώθηκε! Ενόψει και Μ. Εβδομάδας κιόλας... ;)
    #
    Σχόλιο από paschalia, 3-5-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από liaverg, 16-5-11  
    Πολύ ωραίο και εύκολο! Για εμένα που δεν τρώω ψάρια εύκολα είναι ωραία εκδοχή!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-10-11  
    Πολύ καλό και πρωτότυπο με το ρύζι. Τα πολλά κρεμμύδια του προσδίδουν μια γλυκύτητα
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    εξαιρετικο πιατο...
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Δεν έβαλα ντομάτα αλλά ήταν πολύ καλό.Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 28-11-13  
    Έβαλα πολλή σάλτσα ντομάτας, σε σημείο που να κολυμπάει το ψάρι, γιατί έτσι το τρώει ο άντρας μου! Ήταν καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από Dr. December 24, 27-4-14  
    Νοστιμοτατο και πρωτότυπο. Εγώ έβαλα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τεσσαρες καυτερες πιπεριτσες και έγινε λίγο πιο πικαντικο
    #
    Σχόλιο από DiZai, 10-5-14  
    Δεν έχω ξαναφάει ωραιότερο μπακαλιάρο!!! Πρόσθεσα και λίγη κανέλα και έγινε μούρλια!!! Ευχαριστώ πολύ για αυτήν την υπέροχη συνταγή!! Θα την καθιερώσω και εγώ στο μενού μου!! ♥
    #
    Σχόλιο από theangel, 25-8-14  
    Νοστιμοτατο και ευκολο!!
    #
    Σχόλιο από fotnik, 10-9-14  
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-6-15  
    Δε μου άρεσε τόσο η έντονη γεύση από το ψάρι που είχε το ρύζι. Ωστόσο, δε βαθμολογώ γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό μου γούστο και όχι με την ίδια τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 8-12-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-5-16  
    Πολύ ωραίο και διαφορετικό πιάτο! Το έψησα λιγότερη ώρα και σε αρκετά μικρότερη θερμοκρασία και έβαλα πρώτα το ψάρι μόνο του και τα τελευταία 20 λεπτά περίπου το ρύζι.
    #
    Σχόλιο από freedomeli, 14-12-16  
    το δοκίμασα με φιλέτα βακαλαου κατεψυγμένα! Πολύ καλό!! Απλά πρόσθεσα κ λίγο αλατακι..

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από coco, 22-3-10  
    Μπράβο! Πολύ ωραία η εναλλαγή για τον βακαλάο... Καθιερώθηκε! Ενόψει και Μ. Εβδομάδας κιόλας... ;)
    #
    Σχόλιο από paschalia, 3-5-10  
    Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από liaverg, 16-5-11  
    Πολύ ωραίο και εύκολο! Για εμένα που δεν τρώω ψάρια εύκολα είναι ωραία εκδοχή!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-10-11  
    Πολύ καλό και πρωτότυπο με το ρύζι. Τα πολλά κρεμμύδια του προσδίδουν μια γλυκύτητα
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    εξαιρετικο πιατο...
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Δεν έβαλα ντομάτα αλλά ήταν πολύ καλό.Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 28-11-13  
    Έβαλα πολλή σάλτσα ντομάτας, σε σημείο που να κολυμπάει το ψάρι, γιατί έτσι το τρώει ο άντρας μου! Ήταν καταπληκτικό!
    #
    Σχόλιο από Dr. December 24, 27-4-14  
    Νοστιμοτατο και πρωτότυπο. Εγώ έβαλα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τεσσαρες καυτερες πιπεριτσες και έγινε λίγο πιο πικαντικο
    #
    Σχόλιο από DiZai, 10-5-14  
    Δεν έχω ξαναφάει ωραιότερο μπακαλιάρο!!! Πρόσθεσα και λίγη κανέλα και έγινε μούρλια!!! Ευχαριστώ πολύ για αυτήν την υπέροχη συνταγή!! Θα την καθιερώσω και εγώ στο μενού μου!! ♥
    #
    Σχόλιο από theangel, 25-8-14  
    Νοστιμοτατο και ευκολο!!
    #
    Σχόλιο από fotnik, 10-9-14  
    #
    Σχόλιο από angoula, 9-6-15  
    Δε μου άρεσε τόσο η έντονη γεύση από το ψάρι που είχε το ρύζι. Ωστόσο, δε βαθμολογώ γιατί πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό μου γούστο και όχι με την ίδια τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 30-9-15  
    #
    Σχόλιο από danalex30, 8-12-15  
    #
    Σχόλιο από despinal, 16-5-16  
    Πολύ ωραίο και διαφορετικό πιάτο! Το έψησα λιγότερη ώρα και σε αρκετά μικρότερη θερμοκρασία και έβαλα πρώτα το ψάρι μόνο του και τα τελευταία 20 λεπτά περίπου το ρύζι.
    #
    Σχόλιο από freedomeli, 14-12-16  
    το δοκίμασα με φιλέτα βακαλαου κατεψυγμένα! Πολύ καλό!! Απλά πρόσθεσα κ λίγο αλατακι..

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χορτοφαγία
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    Ψάρια
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mariapip
    Ψάρι
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της spyran
    Αγαπημένα φαγητά
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    κυρίως
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της Maria Mpouriti