Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάχνετε το βακαλάο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
  2. 1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
  3. 2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. λίγο λάδι
  6. μαϊντανός και άνιθος
  7. χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.

  2. 2

    Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει.

  4. 4

    Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

coco
coco @cook_8460742
Μπράβο! Πολύ ωραία η εναλλαγή για τον βακαλάο... Καθιερώθηκε! Ενόψει και Μ. Εβδομάδας κιόλας... ;)

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε