Βακαλάος φούρνου με ρύζι και μυρωδικά!
Ένας άλλος τρόπος για να φτιάχνετε το βακαλάο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο βακαλάος είναι χοντρός τον ψήνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε αργότερα το ρύζι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης.
Υλικά
-
1/2 κιλό βακαλάος ξαρμυρισμένος
-
1 φλ. ρύζι (καρολίνα)
-
2-3 κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο λάδι
-
μαϊντανός και άνιθος
-
χυμός από 2-3 ντομάτες φρέσκιες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
-
2
Τοποθετούμε σε ταψί το βακαλάο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε νερό με το μάτι όσο χρειαστεί.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει.
-
4
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Σχόλια (13)