Βακαλάος με πατάτες στη γάστρα

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
,

Περιγραφή

Λαχταριστό φιλέτο βακαλάου με θυμάρι και ρίγανη στη γάστρα με πατάτες.

Βακαλάος με πατάτες στη γάστρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5-6 ώριμες ντομάτες
  • ντοματοχυμός
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 2-4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
  2. Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες.
  3. Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  4. Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-1-11  
    ειναι πολυ ωραιο φαγητο και γινεται και με αλλα ψαρια φετα η φιλετο.
    αν μου επιτρεπεις να πω?
    οτι οσοι το φτιαξουν μπορουν να κοψουν ροδελες τις πατατες και να βαλουν το ψαρι απο πανω και ολα τα υπολοιπα βεβαια και να το ψησουν στην γαστρα ολα μαζι,θα γινουν ταυτοχρονως και οι πατατες και το ψαρι γιατι ειναι κομενες ροδελες και δεν αργουν,ουτε υπαρχει φοβος να καει το ψαρι,η γαστρα το προστατευει.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από cibusi, 29-1-11  
    Βασικά πρώτα έτσι το έφτιαξα βάζοντας τις πατάτες ως υπόστρωμα και το ψάρι από πάνω αλλά δυστυχώς οι πατάτες - καθώς δεν έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος με το ψάρι φιλέτο - βγήκαν σκληρούτσικες. Οπότε υιοθέτησα τον παραπάνω με τις πατάτες να λιώνουν στο στόμα!=) Ίσως έφταιγε και η συγκεκριμένη ποικιλία την πρώτη φορά. Αν όμως το ψάρι είναι παχύ, ολόκληρο, μπορεί κάλλιστα να γίνει με τις πατάτες ως υπόστρωμα.
    Χαίρομαι πάντως που είσαι φίλη του ψαριού γενικότερα και σ'ευχαριστώ και πάλι για τα πιρουνάκια!=D
    #
    Σχόλιο από dimitris1964, 26-3-11  
    τέλεια, την κάναμε την 25 μαρτιου σε τραπεζι και ολοι ενθουσιάστηκαν
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 4-10-11  
    Λοιπόν ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά αυτού του πιάτου! Έβαλα στη γάστρα όπως λες κάτω κάτω κρεμμύδια, από πάνω ροδέλες πατάτας , τη ντομάτα και το σκόρδο, και από πάνω φιλέτα παγκάσιους, και μετά ξανά το ίδιο δηλ. κρεμμύδια, πατάτες, ψάρια.(Είμαστε και πολλοί βλέπεις!) Μας άρεσε τρελά! Ευχαριστούμε για αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από fenia mastnt, 5-10-11  
    polu elkustiki suntagi kai leo na tin kano aurio stin oikogeneia mou..opote pros to paron den sou dino pirounaki, tha sou po aurio ta apotelesmata..!!!
    #
    Σχόλιο από juanna, 16-12-11  
    Πολύ νόστιμο κι εύκολο πιάτο. 5 πιρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από cibusi, 14-1-12  
    Πεντανόστιμη, απλή και πανεύκολη ακριβώς παιδιά! Χαίρομαι που σας αρέσει!=)
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 30-8-12  
    Στην φωτο φαινόταν πιο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από somi085, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από mariand, 10-3-14  
    Πολύ ωραίο φαγητάκι αλλά μου μου έβγαλε πολύ νερό...
    #
    Σχόλιο από murto, 24-6-14  
    πεντανόστιμο φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από caterina75, 24-10-14  
    #
    Σχόλιο από despinal, 1-10-15  
    Νόστιμο καθημερινό φαγάκι! Έβαλα μια πιπεριά και έβαλα μόνο ντομάτα φρέσκια, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με ντοματοχυμό.

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 28-1-11  
    ειναι πολυ ωραιο φαγητο και γινεται και με αλλα ψαρια φετα η φιλετο.
    αν μου επιτρεπεις να πω?
    οτι οσοι το φτιαξουν μπορουν να κοψουν ροδελες τις πατατες και να βαλουν το ψαρι απο πανω και ολα τα υπολοιπα βεβαια και να το ψησουν στην γαστρα ολα μαζι,θα γινουν ταυτοχρονως και οι πατατες και το ψαρι γιατι ειναι κομενες ροδελες και δεν αργουν,ουτε υπαρχει φοβος να καει το ψαρι,η γαστρα το προστατευει.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από cibusi, 29-1-11  
    Βασικά πρώτα έτσι το έφτιαξα βάζοντας τις πατάτες ως υπόστρωμα και το ψάρι από πάνω αλλά δυστυχώς οι πατάτες - καθώς δεν έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος με το ψάρι φιλέτο - βγήκαν σκληρούτσικες. Οπότε υιοθέτησα τον παραπάνω με τις πατάτες να λιώνουν στο στόμα!=) Ίσως έφταιγε και η συγκεκριμένη ποικιλία την πρώτη φορά. Αν όμως το ψάρι είναι παχύ, ολόκληρο, μπορεί κάλλιστα να γίνει με τις πατάτες ως υπόστρωμα.
    Χαίρομαι πάντως που είσαι φίλη του ψαριού γενικότερα και σ'ευχαριστώ και πάλι για τα πιρουνάκια!=D
    #
    Σχόλιο από dimitris1964, 26-3-11  
    τέλεια, την κάναμε την 25 μαρτιου σε τραπεζι και ολοι ενθουσιάστηκαν
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 4-10-11  
    Λοιπόν ενθουσιάστηκα με την νοστιμιά αυτού του πιάτου! Έβαλα στη γάστρα όπως λες κάτω κάτω κρεμμύδια, από πάνω ροδέλες πατάτας , τη ντομάτα και το σκόρδο, και από πάνω φιλέτα παγκάσιους, και μετά ξανά το ίδιο δηλ. κρεμμύδια, πατάτες, ψάρια.(Είμαστε και πολλοί βλέπεις!) Μας άρεσε τρελά! Ευχαριστούμε για αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από fenia mastnt, 5-10-11  
    polu elkustiki suntagi kai leo na tin kano aurio stin oikogeneia mou..opote pros to paron den sou dino pirounaki, tha sou po aurio ta apotelesmata..!!!
    #
    Σχόλιο από juanna, 16-12-11  
    Πολύ νόστιμο κι εύκολο πιάτο. 5 πιρουνάκια από μένα!
    #
    Σχόλιο από cibusi, 14-1-12  
    Πεντανόστιμη, απλή και πανεύκολη ακριβώς παιδιά! Χαίρομαι που σας αρέσει!=)
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 30-8-12  
    Στην φωτο φαινόταν πιο νόστιμο...
    #
    Σχόλιο από somi085, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από mariand, 10-3-14  
    Πολύ ωραίο φαγητάκι αλλά μου μου έβγαλε πολύ νερό...
    #
    Σχόλιο από murto, 24-6-14  
    πεντανόστιμο φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από caterina75, 24-10-14  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από despinal, 1-10-15  
    Νόστιμο καθημερινό φαγάκι! Έβαλα μια πιπεριά και έβαλα μόνο ντομάτα φρέσκια, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με ντοματοχυμό.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Από την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψάρι
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi-sta75
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Maraki Omorfo Ser
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της lskalidaki
    ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204
    συνταγές με θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA