cibusi
cibusi @cook_8470600
Αθήνα,

Λαχταριστό φιλέτο βακαλάου με θυμάρι και ρίγανη στη γάστρα με πατάτες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2-4 άτομα
  1. 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  2. 3-4 μεγάλες πατάτες
  3. 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  5. 5-6 ώριμες ντομάτες
  6. ντοματοχυμός
  7. ελαιόλαδο
  8. θυμάρι
  9. ρίγανη
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.

  2. 2

    Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες.

  3. 3

    Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο.

  4. 4

    Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι.

  5. 5

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

golfo
golfo @cook_8452627
ειναι πολυ ωραιο φαγητο και γινεται και με αλλα ψαρια φετα η φιλετο.\nαν μου επιτρεπεις να πω?\nοτι οσοι το φτιαξουν μπορουν να κοψουν ροδελες τις πατατες και να βαλουν το ψαρι απο πανω και ολα τα υπολοιπα βεβαια και να το ψησουν στην γαστρα ολα μαζι,θα γινουν ταυτοχρονως και οι πατατες και το ψαρι γιατι ειναι κομενες ροδελες και δεν αργουν,ουτε υπαρχει φοβος να καει το ψαρι,η γαστρα το προστατευει.\nευχαριστω

Από

cibusi
cibusi @cook_8470600
στις
Αθήνα,