Banoffee
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμετη βάση και με θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, όπως φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πλήρης, γιατί η light δεν μπορεί να χτυπηθεί σε σαντιγύ.
Υλικά
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-
μπανάνες
-
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
-
λίγο γάλα φρέσκο
-
κονιάκ
-
κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.
-
2
Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
-
3
Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
-
4
Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).
-
5
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
-
6
Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.
Σχόλια (276)