Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Μακεδονία,Ελλάδα

Υπέροχα γεμιστά, ποντιακά ζυμαρικά!!! (Εκδοχή περιοχής Καυκάσου) 

Λίγα μυστικά ακόμα

Από όσο ξέρω από μαρτυρίες της γιαγιάς μου, στην περιοχή της Σαμσούντας την ζύμη την έκαναν προσθέτοντας εξ αρχής 2-3 αυγά, αναλόγως τις γευστικές προτιμήσεις. Και τα γέμιζαν μόνο με μυζήθρα. Ευχαριστώ πολύ την γιαγιά μου και την πεθερά μου για τις γνώσεις τους!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
6-8 άτομα
  1. 2-3 ποτήρια νερό
  2. αλεύρι για πίτες, όσο σηκώσει
  3. αλάτι
  4. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  5. λάδι (λίγο στο βράσιμο)
  6. κρεμμύδι (προαιρετικά)
  7. ΓΕΜΙΣΗ Α'
  8. τυρί φέτα ή μυζήθρα ή ανθότυρο
  9. ΓΕΜΙΣΗ Β'
  10. 1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  11. 1 κρεμμύδι ξερό,φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  12. αλάτι, πιπέρι, λαδάκι
  13. ΓΕΜΙΣΗ Γ'
  14. 2-3 πατάτες μεγάλες
  15. αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλά τρίβουμε είδος που προτιμήσαμε σε πολύ ψιλά τρίμματα.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά.Ρίχνουμε το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Βράζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες.Ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Κάνουμε μια ζύμη λίγο σφιχτή με το νερό, αλάτι και αλεύρι.

  5. 5

    Έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη μεγάλο αλλά όχι πολύ λεπτό και κόβουμε με ένα ποτήρι μικρά στρογγυλά κομμάτια ζύμης που τα γεμίζουμε με ένα από τα τρία μίγματα γέμισης. Οτι μας αρέσει περισσότερο.

  6. 6

    Τα κλείνουμε διπλώνοντας στην μέση, βρέχοντας πολύ ελαφρά την άκρη τους και πιέζοντας με τα δάχτυλα.

  7. 7

    Σε κατσαρόλα που βράζει αρκετό νερό με λίγο λάδι και λίγο αλάτι, τα ρίχνουμε απαλά ένα-ένα να μην ανοίξουν  και βράζουμε όπως τα μακαρόνια σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά.

  8. 8

    ΠροσοχήΤο πολύ βράσιμο θα τα ανοίξει και θα χυθεί η γέμιση.

  9. 9

    Τα στραγγίζουμε, περιχύνουμε με βούτυρο ή τσιγαρισμένο κρεμμύδι και μαυριπίπερο σε λαδάκι και σερβίρουμε με γιαούρτι και τριμμένο ξερό δυόσμο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Πολύ ωραία φαίνονται, ξέρει κανείς με τι συνοδευτικό μπορούμε να τα κάνουμε; Σάλτσα ή κάτι άλλο;

Από

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
στις
Μακεδονία,Ελλάδα