Barilla Farfalle με ντομάτα και ρικότα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Barilla
Barilla @cook_8491216

Οι Farfalle, ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα τις σειράς Σπεσιαλιτέ, είναι το ιδανικό σχήμα για αυτή την απλή, αλλά δημιουργική, συνταγή, όπου πρωταγωνιστεί η κλασική σάλτσα ντομάτας, η οποία ενισχύεται από μία νόστιμη κρέμα με ξηρούς καρπούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να ξεφλουδίσετε τους ξηρούς καρπούς, εύκολα και γρήγορα, βουτήξτε τους σε βραστό νερό για 1 λεπτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 350 γρ ζυμαρικά Farfalle Barilla
  2. 300 γρ ντοματίνια τσέρι
  3. 80 γρ φρέσκια ρικότα
  4. 30 γρ γλυκά αμύγδαλα
  5. 30 γρ καρύδια χωρίς κέλυφος
  6. 25 ml πλήρες γάλα
  7. 1 ματσάκι βασιλικό
  8. 0.5 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  9. 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρώντας τους σπόρους, και κόψτε τις σε κύβους, ψιλοκόψτε το βασιλικό. Λιώστε στο μπλέντερ τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, προσθέστε την κρέμα και το γάλα, αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Ροδίστε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, ρίξτε τη ντομάτα και το βασιλικό, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

  3. 3

    Βράστε τα ζυμαρικά Farfalle της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε όταν γίνουν al dente και ρίξτε τις στο τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας, απλώστε σε ένα πιάτο ένα στρώμα της κρέμας με τους ξηρούς καρπούς, προσθέστε τα ζυμαρικά και γαρνίρετε με ψιλοκομμένη φρέσκια ρικότα σε κομματάκια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Barilla
Barilla @cook_8491216
στις