Barilla Pappardelle με μπέικον & τυρί μασκαρπόνε
Το μπέικον, αρωματικό και κομψό, συνοδεύει εξαιρετικά τις Pappardelle Barilla, και με το μασκαρπόνε δένουν όλα τα υλικά αρμονικά. Μια απλή και εκπληκτική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η σάλτσα γίνει πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά.
Υλικά
-
250 γρ ζυμαρικά Papardelle all’ Uovo Barilla
-
200 γρ μασκαρπόνε
-
100 γρ σπεκ
-
20 γρ λευκό κρεμμύδι
-
20 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
6 φύλλα βασιλικό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για περίπου ένα λεπτό, προσέχοντας να μην καεί. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το σκόρδο.
-
2
Προσθέστε το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους και ροδίστε το, προσθέστε το μασκαρπόνε, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε από τη φωτιά.
-
3
Βράστε τις Pappardelle με αυγά της σειράς La Collezione της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και αναμείξτε με το μπέικον και το μασκαρπόνε. Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε ζεστό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)