Barilla Spaghettini με σπαράγγια και προσούτο

Barilla
Barilla @cook_8491216

Τα σπαράγγια είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Ήταν ήδη γνωστά ως λιχουδιά από την εποχή των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν βρείτε φρέσκα σπαράγγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (τα οποία είναι εξίσου καλά), φροντίζοντας να βράσετε τις άκρες για λίγο για να μην λιώσουν. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των σπαραγγιών για να γαρνίρετε το πιάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 350 γρ ζυμαρικά Spaghettini Barilla
  2. 200 γρ πράσινα σπαράγγια
  3. 100 γρ βραστό προσούτο
  4. 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  5. 30 γρ λευκό κρεμμύδι
  6. 20 γρ βούτυρο
  7. 15 φύλλα βασιλικός
  8. Αλάτι
  9. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βραστό προσούτο σε κύβους.

  2. 2

    Βράστε τα σπαράγγια, κόψτε σε κομμάτια μερικών εκατοστών σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για περίπου τρία λεπτά.

  3. 3

    Ροδίστε το προσούτο με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα βρασμένα σπαράγγια και καρυκεύστε τα με μία πρέζα αλάτι.

  4. 4

    Βράστε τα ζυμαρικά Spaghettini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, γυρίστε τα σε ένα τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι κατά βούληση.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Barilla
Barilla @cook_8491216
στις