Barilla Spaghettini ολικής άλεσης με τόνο και τομάτα
Ο τόνος έχει γίνει πλέον ένα πολύ δημοφιλές υλικό στην κουζίνα και όχι μόνο ως δεύτερο πιάτο. Ένα συνοδευτικό που συνδυάζεται άριστα με τα σπαγγέτι, δημιουργώντας ένα σύνολο με φανταστική γεύση. Η συνταγή χρησιμοποιείται πολύ στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε όσους αρέσει η ρόκα μπορούν να την προσθέσουν στο τηγάνι στην τελευταία τηγανιά.
Υλικά
-
350 γρ ζυμαρικά Spaghettini Barilla
-
150 γρ τόνος
-
150 γρ ντοματίνια
-
40 γρ κάπαρη
-
30 γρ πράσα
-
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τo πράσo κομμένo σε ροδέλες, προσθέστε τον τόνο σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη κάπαρη.
-
2
Κόψτε τα ντοματίνια σε φέτες και ρίξτε τα στο τηγάνι με τον τόνο για 2 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο θυμάρι και αλατοπιπερώστε όπως προτιμάτε.
-
3
Βράστε τα ζυμαρικά Spaghettini Ολικής Αλέσεως της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στη σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Την έχω δοκιμάσει και ογκραντέν στο φούρνο. http://www.flowmagazine.gr/article/view/makaronia_ogkraten_me_saltsa_tonou/category/quality_of_life