Bαρκούλες - πεϊνιρλί με σπανάκι και αυγουλάκια

thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Συχνά φτιάχνω αυτές τις βαρκούλες - πεϊνιρλί με την αγαπημένη μας ζύμη με τυριά διάφορα τριμμένα και με γαλοπούλα και στο τέλος το αυγουλάκι, είναι το αγαπημένο μας... Αυτή την φορά είπα να κάνω μια αλλαγή και να αξιοποιήσω τα σπανάκια που μου έμειναν από την σπανακοτυρόπιτα που έφτιαξα πριν μέρες... Πάμε λοιπον να τα φτιάξουμε...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
2 βαρκούλες
  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
  2. 500 γρ αλεύρι για ολες της χρήσεις ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το αλευρι
  3. 20 γρ ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 30 γρ βούτυρο
  6. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  7. 150 ml γάλα
  8. 150 ml νερό χλιαρό
  9. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
  10. 1 κούπα ζεματισμένο σπανάκι χοντροκομμένο
  11. λίγο πράσο ψιλοκομμένο και ζεματισμένο ή κρεμυδάκι φρέσκο
  12. λίγο μαιντανό ή δύοσμο
  13. 1 κούπα μανούρι και τυρί φέτα τριιμμένα
  14. 1/2 κούπα κίτρινα τυριά και σκληρό τυρί τριμμένα ή όποιο τυρί εσείς θέλετε
  15. 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ σφιχτή
  16. λίγο αλάτι
  17. λίγο πιπέρι
  18. 2 κουταλιές λαδι ή σκορδόλαδο
  19. αυγά ανάλογα με το μέγεθος που θα κάνετε τις βαρκούλες
  20. λίγο σιμιγδάλι για τις βαρκούλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας πρώτα σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή ή του πολυμίξερ το αλεύρι,τη ζάχαρη και την μαγιά, με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε στην συνέχεια το αλάτι και το γάλα, ανακατεύουμε τη ζύμη με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια ζυμώνουμε μια μαλακιά και απαλή στην υφή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο, στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα πολύ μαλακιά, απαλή και λεία, ζυμώνουμε σε πρόγραμμα για 15-20 λεπτά. Μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία για όσους το ζύμωσουν στο χέρι, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσουν την μαγιά με το χλιαρό γάλα και δυο-τρείς κουταλίες σούπας αλεύρι σε ένα μπόλ για 20 λεπτά περίπου και μετά να προχωρήσουν στο ζύμωμα.

  2. 2

    Λαδώνουμε ένα γυάλινο μπόλ και βάζουμε εκεί την ζύμη και την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα

  3. 3

    Και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της για 1-2 ώρες, σε ζεστό μέρος ή μέσα σε ζεστό φούρνο που έχουμε ανάψει για 15 λεπτά στους 40 βαθμούς.

  4. 4

    Όταν πια διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη την χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια των 100 γρ (αυτή την φορά έκανα 2 μεγάλα, δεν είχα χρόνο να κάνω μικρά-ατομικά για να σας πω τα ακριβή κομμάτια που βγάζει η δόση αυτή, βέβαια εξαρτάται το μέγεθος που θέλετε να κάνετε.).

  5. 5

    Σε καθαρό πάγκο εργασίας ανοίγουμε πιτούλες τα κομμάτια μας όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία,

  6. 6

    Και τις δίνουμε το σχέδιο που φαίνονται στη παραπάνω φωτογράφία, για να μην μας ανοίξουν βάζουμε λίγο νεράκι ή λαδάκι στην ζύμη όσο της δίνουμε το σχήμα της βαρκούλας, βοηθάει να κολλήσει η ζύμη και να μην χαλάσει το σχήμα τους.

  7. 7

    Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια τους, αυτό θα βοηθήσει να απορροφήσουν τυχόν υγρά της γέμισης.

  8. 8

    Ζεματάμε λίγο το σπανάκι και το πράσο και σωτάρουμε με το λαδάκι, και αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα άλλο μπόλ

  9. 9

    Και γεμίζουμε καλά στις άκρες,

  10. 10

    Και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που θα δώσουμε στις βαρκούλες.

  11. 11

    Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε στο κέντρο της το αυγό. Σε μένα ήταν μεγάλες οι βαρκούλες και έβαλα 2 αυγουλάκια,

  12. 12

    Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 3-5 λεπτά να ψηθούν και τα αυγά.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio