Βάσεις για σου και εκλέρ
Οδηγίες για την παρασκευή σου ή εκλέρ για να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε μετά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγη τη βρήκα σε βιβλίο του Πωλ Μάρτιν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
-
4
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.
-
5
Μεταφέρουμε το μίγμα σε γυάλινο μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
-
6
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας. Πρέπει το μίγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.
-
7
Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.
-
8
Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8-10 εκατοστών για τα εκλέρ και ροζέτες στο μέγεθος μισού αυγού για τα σού.
-
9
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και λειαίνουμε κάθε εξόγκωμα. Τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
-
10
Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 35 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε μιά πετσέτα ανάμεσα στο φούρνο και την πόρτα και αφήνουμε να σταθούν για άλλα 45 λεπτά.
-
11
Τα σού και τα εκλέρ μας είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σχόλια (217)