Harley
Harley @Harley

Μοναστηριακή συνταγή του Γέροντα Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμου Φραγκουλάκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για άχνη έβαλα γλάσο. Καλή Χρονιά με Υγεία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο (γάλακτος ή μαργαρίνη)
  2. 6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  3. 1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
  4. 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  5. 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  6. 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  7. 1 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
  8. 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  9. 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  10. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι ν'ασπρίσει.

  2. 2

    Κατόπιν ρίχνουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη και ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, τη μαστίχα, το κονιάκ και το χυμό του πορτοκαλιού, στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.

  3. 3

    Σε άλλο μπόλ χτυπάμε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Κοσκινίζουμε τ' αλεύρι σ' ένα μπόλ, στο οποίο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.

  4. 4

    Στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει με το βούτυρο, ρίχνουμε εναλλάξ πότε από τη μαρέγκα και πότε από το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας πλέον ν' ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε το μείγμα, το ισιώνουμε με μια σπάτουλα και το ψήνουμε για μία ώρα σε 180 C.

  6. 6

    Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Harley
Harley @Harley
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου 💖💖💖

Από

Harley
Harley @Harley
στις
"Στόχευε στο φεγγάρι. Ακόμα κι αν αστοχήσεις, θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στα΄ αστέρια " Πλάτωνας
Δες περισσότερα