Βασιλική σαρλότ με πουράκια
Η συνταγή αυτή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο αλλά με κάποιες παραλλαγές.
Υλικά
-
Για την μόνωση στα πουράκια
-
2 κουτάκια πουράκια
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
-
Για την κρέμα σοκολάτας
-
325 γρ. κουβερτούρα
-
325 γρ. κρέμα γάλακτος
-
520 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πουράκια, έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας, όταν θα μπούν στο γλυκό.
-
2
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
-
3
Χτυπάμε τα 520 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
-
4
Σε μία φόρμα σαρλότ (σε πέριπτωση που δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα στρόγγυλο μπολ) τοποθετούμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε την μισή κρέμα στην φόρμα, μία στρώση από μονωμένα πουράκια, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα πουράκια.
-
5
Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
-
6
Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα υπόλοιπα πουράκια.
-
7
Γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας.
Σχόλια