κύρια φωτογραφία συνταγής Βασιλόπιτα 4
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
μέχρι και 12 άτομα
  1. 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή ένα πακέτο βιτάμ
  2. 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  3. 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  4. 4 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  5. 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  6. Ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει και το μετράτε με κανονικό φλιτζάνι τσαγιού. Το χτυπάτε με το κουτάλι ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.

  2. 2

    Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά. Χτυπάτε το μίγμα μέχρις ότου γίνει αφράτο. Κατόπιν ρίχνετε το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλληλοδιαδόχως τη φαρίνα με το γάλα, ενώ ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά.

  3. 3

    Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψί Νο 32. βάζετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια, αν θέλετε, αμύγδαλα ασπρισμένα.

  4. 4

    Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο επί 45-50 λεπτά. Αφήνετε να μείνει πέντε λεπτά και τη βγάζετε από το ταψί, σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζετε πάνω ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Από

toteras
toteras @cook_8449756
στις