Βασιλόπιτα απλή σαν κέικ
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το μπλογκ μου http//oisuntagestismamas.blogspot.gr/
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
350 γρ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
200 γρ. χυμός φρ. πορτοκάλι
-
150 γρ. κονιάκ
-
1/2 κουτ. σούπας κανέλα
-
1/4 κουτ. σούπας γαρύφαλλο
-
150 γρ. καρυδόψιχα
-
2 βανίλιες
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
-
2
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το κονιάκ και τον χυμό. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
-
3
Το αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί 28 εκατοστών καλά βουτυρωμένο.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 35 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένη η βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι.
-
5
Όταν ψηθεί αφήνουμε τη βασιλόπιτα στο ταψί για 10 λεπτά. Την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (13)