Βασιλόπιτα εύκολα και απλά
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΡΟΣΟΧΗ-όταν ρίχνουμε την μαρέγκα,ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να απορροφηθεί (ΟΧΙ ΜΙΞΕΡ). Όταν κλείσουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πίτα μέσα 10' .Βγάζουμε αφαιρούμε την λαδόκολλα και αυτό θα είναι το κάτω μέρος της πίτας,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.
Υλικά
-
500 Γραμμάρια Αλεύρι Φάριν απ
-
1.5 Φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
-
1-2 βανίλιες
-
0.5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
-
0.5 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
0.5 φλ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
-
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
2 Φλυτζάνια ζάχαρη
-
5 Αυγά χωρισμένα
-
1 Κουταλάκι του γλυκού BAKING POWDER
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
-
1 Πρέζα αλάτι
-
1 Φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και φτιάχνουμε μαρέγκα.
-
2
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω τους κρόκους έναν έναν, ρίχνω το ξύσμα και την σόδα μαζί με τον χυμό, μετά το γάλα και το κονιάκ εναλλάξ με το αλεύρι.
-
3
Στο τέλος ρίχνω την αμυγδαλόψιχα και την μαρέγκα.
-
4
Στον πάτο του ταψιού βάζουμε λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει τα πλαϊνά του.
-
5
Ψήσιμο στους 180 για 50' περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)