κύρια φωτογραφία συνταγής Βασιλόπιτα κέικ της πεθεράς μου

Βασιλόπιτα κέικ της πεθεράς μου

FATSA
FATSA @cook_8450659

Φέτος ήταν η πρώτη μου πρωτοχρονιά στο δικό μου σπίτι..Μεγάλη χαρά λόγω εορτών έκανα εγώ το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και είχα αποφασίσει να κάνω και την βασιλόπιτα. Έψαχνα να βρώ μια ωραία συνταγή και ήξερα που έπρεπε να απευθυνθώ...στην Πεθερά μου!! Καταπληκτική μαγείρισσα,υπέροχη μανούλα!! Αυτή η συνταγή μπορεί να είναι ''κοινή'', αλλά έγινε πεντανόστιμη σα να την είχα αγοράσει απο ζαχαροπλαστείο και επειδή πρώτη φορά έκανα,χάρηκα τόσο πολύ που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας!!Την υιοθέτησα την συνταγή και φτιάχνω το απλό κέικ έτσι πιά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν βρείτε μαχλέπι σε σκόνη παίρνετε και βράζετε τους κόκκους μαχλέπι σε μισό ποτήρι τσαγιού νερό και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το προσθέτουμε στο μείγμα μας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 3 φλ. τσαγιού αλέυρι
  2. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  4. 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα άσπρα ωμά (αλεσμένα ελαφρά)
  5. 250 γρ βούτυρο (τυπου κερκύρας) ή light
  6. 1 κουτ.γλυκού σόδα
  7. 1 κουτ.γλυκού μπέικιν
  8. 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
  9. 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού
  10. ζάχαρη άχνη για ντεκόρ και αμύγδαλα κομμένα στην μέση για (το έτος) ή για διακόσμηση της αρεσκείας σας.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη (κρυσταλλική), εναλλάξ τ' αυγά με τον χυμό(στον οποίο χυμό έχουμε λιώσει τη σόδα), χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ριχνουμε το αλέυρι με το μπέικιν,το μαχλέπι και το έλαιο πορτοκαλιού.

  2. 2

    Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τ' αλεσμένα αμύγδαλα.Το μείγμα να μην είναι σφιχτό,ούτε αραιό!

  3. 3

    Σ ενα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, διακοσμούμε με τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στη μέση και τα τοποθετουμε στο μείγμα να ψηθούν και αυτά.

  4. 4

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. (κοιτάμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί σε μια άκρη να βγαίνει καθαρό). Μη ξεχάσετε το φλουρί (εγω το ξέχασα)!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

BLONDY1
BLONDY1 @cook_8460111
Εαν δεν εχουμε ελαιο πορτοκαλιου ,με τι το αντικαθιστουμε?

Από

FATSA
FATSA @cook_8450659
στις