Βασιλόπιτα Κρουασάν
Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση) )
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
2
Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.
-
3
Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλαϊνά
-
4
Μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.
-
5
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5'
-
6
Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.
-
7
Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
-
8
Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.
-
9
Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτυρο και πασπαλίστε με το μισό μείγμα των καρυδιών.
-
10
Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.
-
11
Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)
-
12
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας από το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.
-
13
Αφαιρέστε το πιατάκι.
-
14
Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.
-
15
Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
16
Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.
-
17
Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.
Σχόλια (289)